Διδασκαλία

Η διδασκαλία απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να συσχετιστούν πιο ενεργά με την έννοια-διάσταση του πνεύματος.

Προτρέπει την παραγωγή ενός Έργου, που οι καρποί του θα βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο ν’ αναπτύξει την διάκριση του.

Οι ενότητες της αφορούν την φαντασία, τον θάνατο και τους γηραιούς.

1. Φαντασία

Η φαντασία κάθε ανθρώπου είναι η “οριοθετημένη” έκταση της διάνοιας του.

Πρόκειται για μια μορφή συνόρων που η εποπτεία τους ή την αμέλεια τους, διαφοροποιεί την ευκρίνεια της σύλληψης και την καθαρότητα της αντίληψης κάθε ανθρώπου.

Στην ενότητα της φαντασίας κάθε ενδιαφερόμενος μαθαίνει πώς να χτίζει σταδιακά μια σχέση με την αυθεντική σκέψη, αρχίζοντας να διακρίνει ανάμεσα στο περιττό και στο απαραίτητο. Έτσι μαθαίνει να επιμελείται τόσο το περιεχόμενο που μεταφέρουν στο πνεύμα του οι πηγές που επιλέγει, όσο και το τελικό Έργο που εκείνος θα παρουσιάσει.

Αφορά όσους:

  1. Λόγω διαφόρων καταστάσεων, αδυνατούν να διατηρήσουν την ανθεκτικότητα της σκέψης τους, λειτουργικά ακέραιη και επικεντρωμένη για αρκετή ώρα.
  2. Αναζητούν πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης των αιτιών, που οδηγούν στην αλλοίωση των σκέψεων τους και του νοητικού τους δυναμικού.
  3. Επιζητούν ν’ ανακαλύψουν το Έργο που καλούνται να παράξουν.
  4. Ενώ βλέπουν στη διάσταση της φαντασίας, αδυνατούν να υλοποιήσουν στην πραγματικότητα το περιεχόμενο αυτής της σύλληψης.
  5. Δεν μπορούν να συνδεθούν με τη διάσταση της φαντασίας.

Οι συναντήσεις γίνονται σε χώρο επιλογής του ενδιαφερόμενου, έχοντας ως μέγιστη διάρκεια τα 60 λεπτά, με κόστος 30 ευρώ.

2. Θάνατος

Περιγραφή μαθήματος

Η ενότητα του Θανάτου στην πραγματικότητα λειτουργεί ως λίπασμα ζωής.

Απευθύνεται σε όσους αναζητούν να κινηθούν πέρα από την οριοθέτηση των τυπικών και κοινωνικών στερεοτύπων. Αφορά  μια αυθεντική διαδρομή που εστιάζει στην “υποχρέωση” του ανθρώπου να παραμένει  ανθρώπινος ακόμη και όταν αυτό δεν τον συμφέρει ή θα είναι επώδυνο.

Αφορά μια πραγματικότητα που είναι περισσότερο ζωντανή και αναγκαία προς συζήτηση, προκειμένου κάθε αυτοαποκαλούμενος άνθρωπος να μάθει να επαναξιολογήσει το δώρο της ζωής που του δόθηκε, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Μέσω της συγκεκριμένης ενότητας ο συμμετέχοντας αρχίζει σταδιακά να ψηλαφίζει το περίγραμμα των περιορισμών που οι γύρω επιρροές ασκούσαν, και πιθανόν να συνεχίζουν να ασκούν πάνω στο νοητικό του δυναμικό, αποβάλλοντας οτιδήποτε σχετίζεται με προκατάληψη και με δεισιδαιμονία.

Τα μαθήματα Θανάτου απευθύνονται σε ενήλικους.

Με σημείο αναφοράς το βιβλίο του με τίτλο “ Το παράπονο του θανάτου”, ο Γιώργος προ(σ)καλεί κάθε εν δυνάμει συνομιλητή να αναλογιστεί πως η ταυτότητα του Θανάτου διαμορφώθηκε στην αντίληψη του.

Κατά πόσο τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι καρποί αντικειμενικής εξέτασης ή τυφλή αποδοχή της υποκειμενικότητας των κοινωνικών ισχυρισμών.

Κατά πόσο η διαύγεια της σκέψης εξακολουθεί να έχει ευκρίνεια όταν πάνω στους φακούς της τωρινής οπτικής  υπάρχει ακόμη το αποτύπωμα μιας άγνοιας που εθελοτυφλεί απέναντι στη συμβολικότητα και το μήνυμα του Θανάτου.

Ο ενστερνισμός της ηθικής υποχρέωσης να γνωριστούμε εθελοντικά μαζί του είναι ο μόνος ευγενής τρόπος που αρμόζει σε έναν αυθεντικό άνθρωπο.

Η δομή της διδασκαλίας είναι ανοιχτή επιτρέποντας σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποχωρήσει ή να συνεχίσει τα μαθήματα ανάλογα με την κλίμακα των αποτελεσμάτων που επιθυμεί.

Οι συναντήσεις γίνονται σε χώρο επιλογής του ενδιαφερόμενου, έχοντας ως μέγιστη διάρκεια τα 60 λεπτά, με κόστος 30 ευρώ.

3. Γηραιοί

Περιγραφή μαθήματος

Το μάθημα είναι μια ωδή στην προσφορά και την παρουσία του Χρόνου.

Οι γηραιοί προτρέπουν  κάθε άνθρωπο να τιμήσει τον Χρόνο μέσα από την παραγωγή ενός Έργου.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορέσει να δει τον εαυτό του και κατά συνέπεια τη ζωή του μέσα από το πρίσμα της διαχρονικότητας, ανακαλύπτοντας την ευθύνη αλλά και την τιμή που η κάθε πράξη του επιφέρει στην ποιότητα του μέλλοντος.

Η έννοια της ανθρώπινης τιμής παύει να προσεγγίζεται θεωρητικά και αφηρημένα, αναζητώντας έμπρακτους  για ν’αποδοθεί με αυθεντικό τρόπο.

Πρόκειται για την ξεχασμένη τέχνη της αναζήτησης συμβουλών από την σοφία των γηραιότερων που επικεντρώνεται στην αξία της ηλικίας τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στην Ανθρωπότητα.  

Θίγεται το ζήτημα υιοθέτησης ενός διαφορετικού βλέμματος ως προς την παρουσία όλων των γηραιών ανθρώπων και συγγενών, που οι επιδράσεις της νοοτροπίας αυτής μπορούν να υμνήσουν την συνολική προγονική γραμμή.

Η δομή της διδασκαλίας είναι ανοιχτή επιτρέποντας σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποχωρήσει ή να συνεχίσει την παρακολούθηση, ανάλογα με τις αναγκαιότητες του.

Οι συναντήσεις γίνονται σε χώρο επιλογής του ενδιαφερόμενου, έχοντας ως μέγιστη διάρκεια τα 60 λεπτά, με κόστος 30 ευρώ

Κλείσε ραντεβού

Scroll to Top